„Télapó itt van”

2019. 12. 07-én, szombaton, Szolgáltatások Mikulás ünnepségnek (Télapó itt van címmel) adott helyett a FiDo. A beérkező gyerekek rajzolhattak, a téma – a falon látható minta-Mikulás. A képeket kiállítottuk, s aki nem volt rest alkotni, plusz szaloncukor-jutalomban részesült a műsor végén. Az örömmel teli várakozás, meghozta a várt eredményt, a Mikulás, és három segítője a…

Bővebben

Ünnepekre hangoló (2019.11.27.)

2019. 11 .27-én karácsonyi díszek készítésével nyitotta meg „Ünnepekre hangoló” tematikus programsorozatát a JSzSzGyK – CsGyK – Szolgáltatások munkacsoportja. A délutánt átölelő programon az intézmény munkatársai számára is lehetőséget biztosítottunk, hogy apró karácsonyi díszeket készítsenek.

Káptalanfüredi tábor (2019.08.12-17.)

A JSZSZGYK idén nyáron is 6 nap, 5 éjszakás táboroztatást biztosított Káptalanfüreden az esetgazdák által delegált 30 fő gyermek számára, 3 fő kíséretével. Első nap a megérkezést, házak elfoglalását követően egy egész délutánon keresztül strandolhattak a gyermekek. Kedden reggelizés után a hűvösebb időjárás következtében délelőtt szabadfoglalkozásra volt lehetőség a tábor területén. A gyermekek fociztak, pingpongoztak,…

Bővebben

Nyárzáró Családi Nap (2019.08.29.)

2019. augusztus 29. napján a FiDo közösségi park területén került megrendezésre a Nyárzáró Családi Program. A résztvevők a Kamasztér Alapítvány által hozott logikai játékokkal: óriás fa társas és stratégiai játékok, különböző ördöglakatokkal, logikai társasjátékokkal ismerkedhettek meg. A játékok során a szem-kéz koordináció, finommotorika és a szociális kompetenciák egyaránt fejlődhettek. A játék után stenciles technikával pólódíszítéssel…

Bővebben

Kölyökklub – Mesél az erdő (2019.08.27.)

Az idei nyári utolsó Kölyökklub programon a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériummal együttműködve óvodásoknak és iskolásoknak szóló környezeti nevelési oktató anyagokat hoztunk el és mutattunk be a résztvevő gyermekeknek. Meséket olvastunk közösen, videókat néztünk a környezetvédelem témakörében, majd megbeszéltük a hallottakat és látottakat. Akinek kedve volt, később színezhetett a témával kapcsolatos színezőkből.

Kirándulás a Margitszigeten

2019. augusztus 22. napján külsős program keretében a Margitszigeten kirándultunk az érdeklődő gyerekekkel. Először a zenélő szökőkút gyermekzenei blokkját hallgattuk meg, majd kellemes sétát követően körbejártunk a Margitszigeti Vadasparkon. Szarvasfélékkel, vízi- és ragadozó madarakkal valamint pónilovakkal ismerkedhettek meg a gyermekek. A park területén lehetőség volt nyulakat simogatni, melyet nagyon élveztek kicsik és nagyon egyaránt. A…

Bővebben

Kölyökklub – ÖkoManók (2019.08.06.)

2019. augusztus 06-án a Kölyökklub következő programja az ökológiáról és a környezetvédelemről szólt. A résztvevő nagyobb gyermekek többféle kvízt és totó töltöttek ki ezekkel kapcsolatosan, míg a kisebbek környezettudatosságra utaló színezőket színeztek.

A nap második felében szabadprogram és társasozás következett.

Kirándulós csütörtök – Budakeszi Vadaspark

A „Kirándulós Csütörtök” legújabb állomása a Budakeszi Vadaspark volt, 2019. augusztus 08-án.

A gyerekekkel többek között megtekinthettünk aranysakált, erdei mókust, gímszarvast, hiúzt, mosómedvét, rókát. A délelőtt folyamán láthattuk a barnamedve és a szürke farkas látványetetését, délután pedig a résztvevő gyerekek kedvencei, az állatsimogatók következtek, ahol kecskét és dámszarvasokat is lehetett simogatni.

Mozimatiné (2019.08.01.)

2019. augusztus 01-jén a „Kirándulós Csütörtök” nyári programok következő állomása az Aréna Pláza volt, ahol a résztvevő gyermekekkel a „A kis kedvencek titkos élete 2” című mesét tekintettük meg a moziban. Az aranyos, szórakoztató film mellé popcorn és üdítő is járt a velünk tartóknak, így igazi moziélmény volt mindenkinek.

Családos táborhét (2019. 07. 22. – 07. 26.)

2019. 07. 22. – 07. 26. között Családos tábor program keretein belül 20 fő (szülők és gyermekeik) és 4 kísérő számára szervezetünk 5 napos programot, mely során a résztvevők jártak Magyarkúton, a Palatinus strandon, illetve a Nőtincsen a Seholsziget Élményparkban.