Iskolaindító Családi Nap

2019. 08. 31-én Családi napot tartottunk a Tolnai utcai Közösségi Kertben, ezzel búcsúztatva a nyári szünetet, és köszöntve az új tanévet. Az iskolakezdésre való tekintettel a kézműves sarokban tolltartót készíthettek maguknak az érdeklődők, valamint kvízkérdésekkel, nyereményjátékkal, ügyességi- és sorversenyekkel is készültünk. A nyári szünet utolsó napjaira a gyerekek csillámtetoválást is kaphattak. A programot a közösen…

Bővebben

Főzőklub a Gyermekek Átmeneti Otthonában

Nyár végén új programot indítottunk útjára; főleg nagyobb gyermekeink aktív részvételével Főzőklub foglalkozást tartottunk, mely során palacsintát és rakott krumplit készítettünk közösen!
A képek közzétételéhez a törvényes képviselők hozzájárultak!

Családi fotózás

2019. július 25-én családi fotózást tartottunk a bentlakó családok számára. Célunk az volt, hogy a felgyorsult selfie-világban a családok számára olyan minőségi, megörökített pillanatok jöjjenek létre, melyek bekerülhetnek a családi fotóalbumokba. A fényképeket kollégánk testvére, Bán András fotográfus és média designer készítette.Terveink közt szerepel, hogy hagyományt teremtünk, és évente egyszer tartunk egy ilyen fotózást a…

Bővebben

Háztartásgazdálkodási klub

2019 áprilisától folytattuk Háztartásgazdálkodási klubunkat a Családok Átmeneti Otthonában, melynek keretein belül a családok naplót vezetnek kiadásaikról és bevételeikről, és a költséghatékonyság jegyében különféle praktikákat sajátíthatnak el. Mindemellett életvezetési és gyermeknevelési témákat is érintünk, melyek elengedhetetlenek a hétköznapok minél hatékonyabb megéléséhez. Legutóbbi alkalmunkon a háztartási varrással kapcsolatos tevékenységek átbeszélése, illetve varrnivaló anyagaink rendszerezése volt program.

Főzőklub

A Családok Átmeneti Otthonában az iskolakezdést megelőzően lekvárt főztünk az anyukákkal.

Káptalanfüredi táborozás

A nyári szünet első hetében ebben az évben is megszerveztük a már hagyományosnak mondható káptalanfüredi táborozásunkat a Gyermekek Átmeneti Otthonával.

Főzőklub

A múlt hét folyamán a Családok Átmeneti Otthonában lakó szülőkkel és gyermekekkel együtt gyümölcslevest és palacsintát készítettünk a ‘Főzőklub’ foglalkozáson.
Amellett, hogy – egymástól tanulva, együtt – egyszerűen, könnyen és olcsón elkészíthető fogásokat készítünk, a programnak közösségformáló hatása is van!
Jó étvágyat!!!