Házi segítségnyújtás és Szociális étkeztetés

Nyitvatartás

hétfőtől csütörtökig 8-16 óráig,
pénteken 8-14 óráig

Ügyfélfogadás

munkanapokon 8-12 óráig

Cím

1089 Budapest, Orczy út 41. (bejárat a Kőris utca felől)

Telefon / Fax

+36 (1) 477-0352,
+36 (1) 477-0353

E-mail

info@jszszgyk.hu

Házi segítségnyújtás

Házi segítségnyújtás keretein belül segítséget nyújtunk:

  • olyan időskorú személyeknek, akik saját otthonukban önmaguk ellátására nem képesek, és hozzátartozói segítséggel nem rendelkeznek;
  • olyan pszichiátriai, fogyatékos, valamint szenvedélybetegek, akik az állapotukból adódóan ellátásra kényszerülnek, mert önmaguk ellátására egyedül nem képesek;
  • olyan személyek, akik súlyos egészségügyi problémáik miatt gondozásra szorulnak.

Az ellátás a kérelmező saját otthonában, önálló életvitelének fenntartása érdekében, saját szükségleteinek figyelembe vételével történik.

Fő tevékenységek:

  • fizikai gondozás (bevásárlás, fürdetés, ebédeltetés stb.)
  • mentális gondozás: (beszélgetés)
  • egészségügyi gondozás (gyógyszer felíratás, kiváltás, adagolás)
  • szociális és egyéb ügyintézés (orvoshoz kísérés, csekkbefizetés, stb.)

A házi segítségnyújtás (gondozás) szolgáltatása térítési díj kötelezett (fő/óra)! A térítési díj a jövedelem összegének nagyságától függően kerül megállapításra, amely szorzódik a gondozási órák számával.

A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges iratok: személyi igazolvány, lakcímkártya, jövedelemigazolás, orvosi igazolás, TAJ kártya.

Speciális szolgáltatásaink:

fodrász (térítési díj kötelezett); pedikűr (térítési díj kötelezett); gyógytornász (ingyenes); gyógymasszázs (ingyenes); személyszállítás szakrendelésekre (ingyenes).

Szociális étkeztetés

A szociális étkeztetés célja, hogy napi egyszer meleg ételt biztosítson azon rászorulók (életkoruk, betegségük és szociális helyzetük miatt) számára, akik önmaguk részére tartósan, vagy átmenetileg nem tudják ezt megtenni.

Az igénybevevők egészségi állapotuktól függően nem csak normál, hanem epés, cukros, és gyomros változatot is kérhetnek. Ebben az esetben orvosi igazolás is szükséges. Az étel kiosztása házhozszállítással, illetve a 1086 Budapest, Magdolna u. 43. szám alatt található Népkonyhán helyben fogyasztással, és elvitellel történik.

A szociális étkeztetés szolgáltatása térítési díj kötelezett, mely díj a jövedelem összegének nagyságától, és az étkezés igénybevételének módjától függ. A térítési díjat egy összegben, minden hónap 5. napjáig, havonta előre kell kifizetni az egység telephelyén, az előre meghatározott pénztári órákban.

Azon ellátottak, akik házi segítségnyújtásban is részesülnek, vagy koruk és egészségi állapotuk miatt nem tudják a kiosztó helyen átvenni az ebédet, a csomagolás és házhozszállítás költségeinek megfizetése alól mentesülnek.

A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges iratok: személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya, jövedelemigazolás.

KapcsolatItt talál meg bennünket

1089 Budapest,
Orczy út 41. (bejárat a Kőris utca felől)

info@jszszgyk.hu
+36 (1) 477-0352,
+36 (1) 477-0353